Vlak: Dinamo je jači, ali možemo pobijediti samo uz pomoć publike (video)

Vlak: Dinamo je jači, ali možemo pobijediti samo uz pomoć publike (video)

OTKAKO je Mario Been na čelu NEC-a, kluba iz Nijmegena, a to je od ljeta 2006., dogodile su se neke povijesne stvari za mali, radnički klub. NEC je po prvi puta ušao u Uefinu ligu, a Been, nekadašnji nizozemski reprezentativac, napravio je fantastičan niz; momčad je u posljednjih sedam-osam mjeseci izgubila tek jednu utakmicu, od Heerenveena.

U međuvremenu nastradali su: Feyenoord, Dinamo iz Bukurešta, Sparta Prag i Espanyol na prijateljskim turnirima. NEC nije bezazlena momčad, a u pravom svjetlu mogao ih je vidjeti Dinamov špijun Marijan Vlak, koji je uživao u derbiju regije NEC - Vitesse.

"Tu se vidjela sva fanatičnost nogometa, već i samo razmišljanje oko kluba dalo je naslutiti o kakvoj se utakmici radi... Mogli su izgubiti sve u prvenstvu, ali Vitesse se mora dobiti."

S Marijanom Vlakom razgovarali smo i o stanju u kojemu plovi Dinamo sa svojim kormilarom Zdravkom Mamićem. Vlak tvrdi da atmosfera nije narušena, a nervoza mora biti prisutna kada nema rezultata...

"Tako je u svakom poslu. Ovom prilikom pozvao bih navijače, oni moraju znati koliko su nam bitni u ovoj utakmici. Tri prva boda su najvažnija za daljnji tijek natjecanja, a samo uz pomoć publike možemo doći do bodova."

Vlak na osnovu zapažanja bez ustezanja tvrdi da je Dinamo kvalitetnija momčad od NEC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu kvalitetniji od Dinama. Kvaliteta je na našoj strani. Možda djeluju kompaktnije, čak i kao momčad u cjelini kvalitetnije...Ali ako im budemo parirali u trci, što je vrlo bitno u ovoj utakmici, pobijedit ćemo. Moramo iskazati više želje, volje, agresije. Pojedinačno smo ipak kvalitetniji..."

NEC odlično stoji u prvenstvu, izgubili su jednu utakmicu i pucaju od samopouzdanja. Gordo gledaju čak i prema susretu s Ajaxom. Hoće li na Maksimiru možda i napasti i odakle dolaze najveće opasnosti?

"Ponajbolji igrači su vratar Baboš, iskusni mađarski reprezentativac, zatim kapetan Wisgerhof, bitan igrač u obrani, pa Lasse Schoene, mladi danski reprezentativac. Tu je i nekoliko kvalitetnih Nizozemaca koji daju posebnu dimenziju momčadi. Igraju tipično nizozemski. Na Maksimiru se neće braniti, jer nizozemski nogomet to ne poznaje.
Napast će nas, u startu će biti malo rezerviraniji, ali kasnije će koristiti svaku šansu, na svaki naš napad odgovarat će napadom ili kontrom."

Pogledajte razgovor s Marijanom Vlakom na Video Indexu.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara