Vulić i Dalić: Ne tražimo dlaku u jajetu, bitna je pobjeda

Vulić i Dalić: Ne tražimo dlaku u jajetu, bitna je pobjeda

ZORAN VULIĆ i Zlatko Dalić su za Index iznijeli svoje viđenje kvalifikacijskog ogleda sa Makedonijom. Jednoglasni su u ocjeni da je u ovom trenutku najbitnija pobjeda, pogotovo kada se uzme u obzir da "danas svi igraju nogomet".

Vulić: Skloni smo potcjenjivanju i mislimo da smo najljepši, najbolji, najpametniji i da "jedemo loptu"

Strateg Hajduka ističe: "Jako sam pozitivno doživio utakmicu sa Makedonijom i pobjeda je najbitnija. Taktiku nekad pogodite, a nekad pogriješite, ali moramo znati i da je sa druge strane bio protivnik koji nije došao u Zagreb na izlet", osvrnuo se na Bilićevu odluku da kroz sredinu traži put do pobjede protiv čvrstih Makedonaca.

"Ne tražimo dlaku u jajetu - prvo poluvrijeme nije bilo loše, nego ne-pozitivno poluvrijeme, a to što smo imali jedno neuspješno razdoblje, pa to se svima događa i Brazilu i Italiji: Gledao sam sinoć Francusku, koja je na jedvite jade dobila Litvu. Danas svatko igra nogomet, a mi mislimo da smo najljepši , najbolji, najpametniji i da jedemo loptu", sarkstično je Vulić prokomentirao prevelika očekivanja i zanemarivanja snage protivnika.

"Nema sumnje da je Dario unio svježinu i agresivnost. Sve nam se u početku krivo posložilo, a Makedonci su i svojim postavljanjem spriječili našu igru. Ne može se baš uvijek uspjeti i pobjeđivati i lijepo igrati tako da zadovoljite 30 tisuća ljudi na Maksimiru i 4 milijuna pred televizorima", drži Vulić.

Zoran Vulić misli da je pred ovom reprezentacijom još puno svijetlih trenutaka: "Ne da imamo pravo biti optimisti nego i više od ovoga: nakon pet utakmica, zabilježili smo četiri pobjede i jedan neodlučeni rezultat, pa budimo iskreni i priznajmo da se nitko tome nije nadao kada su izvučene kvalifikacijske skupine za Euro"

Govoreći o makedonskoj reprezentaciji, Vulić je upozorio: "Nema mjesta potcjenjivanju. Njihovi igrači igraju kao i naši u stranim klubovima, a Pandev je jedan od najboljih igrača Serie A."


Dalić: Treba dobre predstave iz kvalifikacija preslikati na turnirski način igre velikih natjecanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda protiv Makedonije je sjajan rezultat. Makedonci su me iznenadili ofenzivnom igrom i brzim otvaranjem", izjavio je trener Varteksa Zlatko Dalić.

Dalić nalazi opravdanje zato što Bilić nije igrača preokreta, Darija Srnu, postavio u igru od prve minute: "Izbornik je očekivao bunker, pa je sa Rapaićem i Kranjčarom, odnosno njihovim proigravanjima pokušao probiti makedonski blok, jer Srna je igrač koji dolazi iz drugog plana i za njega u takvom rasporedu ne bi bilo prostora."

Govoreći o Makedoniji, Dalić je istakao: "Zahvaljujući Katanecu su igrali disciplinirano, ali oni su se raspali i prije crvenog kartona Sedloskog jer teško se moglo očekivati da će i drugo poluvrijeme odigrati na onako visokoj razini kao i prvo. Sklon sam vjerovanju kako su igrali onoliko koliko smo im dopustili"

Trener Varteksa se osvrnuo i na ostale reprezentacije u našoj skupini: "Englezima će biti vrlo teško i kako stvari zasad stoje oni ne idu na EP kao drugi, jer nas smatram sigurnim putnicima, a Rusi se očigledno dižu, dok je kod Engleza problem i u izborniku koji očigledno nije dorastao pritiscima kojima je izložen"

Dalić je ipak upozorio da bi opuštanje bilo kobno: "Ne smijemo se opustiti i reći da smo sigurno na Euru jer bio to bilo porazno i jako teško. Imamo indivudualno odlične igrače: jer nekad zabljesne Eduardo, nekad Modrić, Petrić ili Srna. Čvrsti karakterni igrači kao što su Kovači, Šimunić i Šimić su sjajno s njima posloženi i pomažu im svojim iskustvom"

Osim na fokusiranost, Dalić je odlično apelirao i na još nešto što zahtjeva studiozniji pristup: "Kvalifikacijske utakmice reprezentacija uvijek odlično igra, naročito kada uzmemo u obzir da se oko njih stvara pozitivno i afirmativno medijsko okružje i da ih prati pažnja na svakom koraku. Igrači jedva čekaju reprezentativna okupljanja jer se nakon toga vraćaju u svoju klubove, koji su "rudnici". Međutim, nama ne leži turnirski tip natjecanja jer reprezentacija pada u drugom dijelu, pokazalo se to i u Portugalu, kao i u Njemačkoj, na proteklim velikim natjecanjima. Zato mislim da ne bio bilo dobro kada bi se to opet dogodilo i na predstojećem Euru, gdje nam je svakako mjesto"

Zvonko Alač

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara