Vulić: Sve osim Ćire u Francuskoj, bio je čisti debakl

Vulić: Sve osim Ćire u Francuskoj, bio je čisti debakl

PRVI čovjek struke s Poljuda nedavno se našao u uskom krugu kandidata za izbornika BiH reprezentacije, stoga ne čudi ineteres tamošnjih medija za njegovo viđenje aktualne problematike, koja je kulminirala ispadom ekstemista na samom startu kvalifikacije utakmice s Norveškom u Oslu. No, Vulić je tijekom razgovora za Radio Dobre Vibracije progovorio i o zbivanjima u hrvatskom nogometu.

"Slaven Bilić napravio je veliku stvar za hrvatski nogomet. Naša je reprezentacija na pravom putu da se kvalificira na EP, ali bitno je naglasiti da su i prije njega svi izbornici briljirali u kvalifikacijama, a na velikim natjecanjima, sve osim nastupa Ćire Blaževića bio je čisti debakl. Siguran sam da će Bilić sa svojim stručnim stožerom, noseći se upravo tim iskustvom, napraviti dobar plan za EP. Bilo bi šteta da je drugačije, jer ovaj put zaista imamo momčad koja može nešto napraviti." - kazao je Vulić.

Nadovezao se potom na komentar o nimalo ugodnoj situaciji u kojoj se nalazi izbornik BiH Fuad Muzurović, obzirom da detalje doznaje iz prve ruke hajdučkih BiH reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da njegova situacija nije sjajna, ali nijedan početak nije. Najteže je doći u potpuno izmjenjenu momčad, oslabljenu odlaskom iskusnoih igrača. Muzurović je u sličnoj poziciji u kojoj smo nekada bili ja i Otto Barić. Napravili smo novu selekciju i smatram da Muzuorvić ima iskustva i kvalitet da učini dobru stvar." - podvukao je trener Splićana, dodavši kako bi za njega bika čast voditi bilo koju reprezentaciju na svijetu, pa makar i San Marino.

O Hajduku Vulić nije zborio mnogo, tek klasična pila naopako o imperativu koji ove sezone ne stanuje u poljudskoj svlačionici. Ali, nije propustio prokomentirati pomamu za Antom Rukavinom, posebno kad je novinar povukao paralelu s Nikom Kranjčarom;

"Odmah moram naglasiti da Rukavina i Kranjčar ne stanu u istu rečenicu. Kranjčar je u Hajduk došao nakon četiri sezone u Dinamu, gdje je bio kapetan, odigrao utakmice Lige prvaka i Kupa uefa. Također, bio je standardni hrvatski reprezentativac. Mali Ante, pak, došao je nakon jedne, ali fantastične polusezone u Šibeniku. I tu nema usporedbi. Što se njegovog anganžmana u reprezentaciji tiče, smatram da je zasluženo u krugu od 22 Bilićeva igrača. To su možda dodatne teškoće za mene kao njegovog trenera, ali sam jednostavno presretan zbog njega."

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara