WADA I FIFA POTPISALE ´MEMORANDUM RAZUMIJEVANJA´

Svjetska antidopinška agencija (WADA) i Svjetski nogometni savez (FIFA) u srijedu su u Zurichu potpisali ´Memorandum razumijevanja´ koji bi trebao približiti ove dvije organizacije u borbi protiv dopinga.

Dokument su potpisali predsjednik WADA-e Dick Pound i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, a kao glavi cilj navodi se ´usklađivanje pravila dopinške kontrole do 2004. godine´.

FIFA je ostala pri svom stavu da zadržava neovisnost u provođenju dopinških kontrola na natjecanjima pod svojom ingerencijom, te njihovu provedbu nije predala u ruke WADA-e kao većina ostalih olimpijskih sportova, jer ´ima dovoljno dobro kvalificirano osoblje da može kvalitetno obavljati dopinške kontrole´.

´WADA je vrlo zadovoljna da je FIFA, čelno tijelo najpopularnijeg sporta na svijetu, spremna surađivati u borbi protiv dopinga i u toj borbi iskoristiti sav svoj utjecaj´, izjavio je po potpisivanju memoranduma predsjednik WADA-e Dick Pound.

´Želja FIFA-e je pridružiti se WADA-i i ostalim sportskim organizacijama u borbi protiv dopinga koju smo započeli još prije 40 godina. Sport mora voditi brigu o svojoj vjerodostojnosti´, rekao je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Razlog približavanju WADA-e i FIFA-e leži i učinjenici da je Međunarodni olimpijski odbor (IOC) najavio izbacivanje iz programa Igara onih sportova čiji savezi neće surađivati s WADA-om.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara