Za Dalića nema dileme: Bravo za Bilića, Sharbini je jedini legitimni nasljednik Luke Modrića

IMENA dvojice "Riječana" Anasa Sharbinija i Manuela Pamića daleko su najveće iznenađenje koje je Slaven Bilić danas priredio hrvatskoj nogometnoj javnosti objavivši spisak putnika za Europsko prvenstvo. Iako se radi samo o pretpozivu, malo tko je očekivao da bi se ovaj dvojac magao naći i u ovim ulogama pošto se njihova imena do sada nisu spominjala u kontekstu "velike" vrste.

>Ladić: Sharbini je Bilićev problem

>Ugarković nakon pozivanja Sharbinija u repku: Čestitamo!

"To je veliko priznanje za hrvatski nogometni klub Rijeku, za sve trenere koji su s njima radili, pa tako je to i velika stvar za sve nas", smatra riječki strateg  Zlatko Dalić koji dodaje da i Pamića još uvijek smatra "svojim" jer je ime zaradio baš u momčadi s Kantride.

"Smatram da su to dva igrača Rijeke, jer je Pamić donedavno bio naš. To je jedan veliki podstreh i veliko ohrabrenje za naš nogometni klub."

"Odlične odluke Slavena Bilića"

Prema Daliću, razlozi za poziv su logični, uvijek deficitarni lijevi bok u Pamićevom slučaju, kao i odlične igre Anasa Sharbinija koji je kaže Dalić, jedini mogući nasljednik Luke Modrića.

"Lijeva strana je uvijek hendikep. Pamić je igrao jako dobro dok je bio u Rijeci, a sada igra u Salzburgu u velikoj ekipi i sigurno da Slaven vidi u njemu perspektivu i igrača koju u budućnosti nudi rješenje za taj lijevi bok. To je odlična odluka Slavena Bilića."

"Anas Sharbini je svojim igrama i svojim nastupima pokazao i dokazao kvalitetu i da je on onaj koji je ovo proljeće vukao Rijeku. On je jedini koji može biti legitimni nasljednik Luke Modrića. Njihove igre bile su njihova viza za reprezentaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Anasom će se sve riješiti"

I dok će pozivanje mlađahnog Pamića proći bez velike halabuke, ime problematičnog Rijekinog kapetana znatno će više uzburkati hrvatsku nogometnu javnost. Bilić je očito prešao preko incidenta u mladoj vrsti i sukoba s Draženom Ladićem.

"Meni je kao Anasovom treneru velika čast i zadovoljstvo što je on pozvan u reprezentaciju, a ovo drugo neću komentirati. Mislim da neće biti nikakvih problema i da će se sve to skupa riješiti."

Pitanje koje se logično postavlja, je li odluka o pozivanju Sharbinija povezana sa velikim prijateljstvom koje ga veže s menadžerom Sanjinom Ugarkovićem koji se brine za karijeru mladog hrvatskog talenta. Za Dalića takve priče ne drže vodu.

"Anas Sharbini je došao do reprezentacije isključivo svojim igrom, nastupima , asistencijama i golovima za Rijeku."

"Bilić ima pravo pozvati koga hoće"

Ostatak popisa je prema Daliću očekivan, pa čak i nepozivanje izvrsnog Križanca. Riječki stateg smatra da je Bilićevo pravo pozvati koga hoće.

"Sve je to više manje očekivano. Križanac igra uistinu dobro, ali je Slaven tu imao neke stvari s njim i nisu se našli. Bilić zna najbolje što i kako i njegovi trener su odradili odličan posao i treba njima dati pravo da su oni ti koji odlučuju i pišu popis i to je za njih."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara