Za pripremu i nastup na OI: 28 milijuna i 640 tisuća kuna

OD 31 milijuna i 190 tisuća kuna koliko je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) predvidio za sve multisportske priredbe u 2004. godini, čak 28 milijuna i 640 tisuća bit će potrošeno za pripremu, odlazak i nastup hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama koje će se od 13. do 29. kolovoza iduće godine odrati u Ateni.

To je danas odlučeno na 4. sjednici Skupštine olimpijskih sportova na kojoj je predsjednik Goranko Fiulić rekao da je to plan njihovih želja koji omogućava optimalne pripreme, ali da će njegova realizacija ovisiti prije svega o prihodima igara na sreću i sredstava iz državnog proračuna, te je izrazio uvjerenje da prihodi HOO-a neće biti manji od sredstava koje je Olimpijski odbor dobio ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni tajnik HOO_a Ivica Stošić-Miočić posebno je upozorio na rigorozni kriterij akreditiranja i istaknuo da svi nacionalni savezi moraju širi popis akreditacija poslati u Atenu do 28. travnja.

Istodobno, Skupština je donijela i odluku da se u kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata svrstaju stolnotenisačica Cornelija Vaida i plivač Duje Draganja dok je status potencijalnog olimpijskog kandidata zbog neostvarivanja potrebnih sportskih rezultata u 2003. izgubio atletičar Luka Aračić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara