Za veću važnost AIPS iskaznica

SMJEŠTAJ i uvjeti za rad novinara na velikim svjetskim sportskim priredbama, prvenstveno na tri predstojeće Svjetskom atletskom prvenstvu u Parizu, Europskom nogometnom prvenstvu u Portugalu, te na Olimpijskim igrama u Ateni bile su glavne teme 66. kongresa Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) koji je od 28. do 31. svibnja održan u Portu.

U radu Kongresa sudjelovali su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec i Marin Šarec koji su sa 135 delegata iz 64 zemlje obišli novi Antas stadion u Portu, te se na licu mjesta upoznali s pogodnostima koje će na svih deset stadiona nogometnog EP sljedeće godine uživati akreditirani novinari.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekontrolirani rast cijena smještaja novinara bila je dominatnta tema, ali su puno rasprave i polemike izazvale i AIPS-iskaznice za koje većina delegata smatra da one nemaju važnost kakvu bi trebale imati i ne pružaju njihovim vlasnicima, a trenutačno ih posjeduje 7975 novinara svijeta, pogodnosti i prednosti koje bi im trebale pružati", rekao je Ozmec.

Zato vodstvo AIPS-a na čelu s predsjednikom Togayem Baayatliem sada vode intenzivne pregovore s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) i najvećim svjetskim sportskim savezima, a jedna od priritetnih zadaća čelnika AIPS-a je povećati zanimanje za AIPS-iskaznice kod američkih novinara. Zato će sljedeći, 67. kongres AIPS-a 2004. godine, biti održan u New Yorku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara