Zagreb: Bez navijačkih nereda, jedini problem alkohol

ZBOG pijanstva te narušavanja javnog reda i mira prije i nakon jučerašnje nogometne utakmice Dinama i belgijskog Beverena, zagrebačka policija je privela 14 navijača zagrebačkog kluba.

Policija je danas izvijestila da je na stadionu bilo oko 15 tisuća gledatelja te da nije bilo većih izgreda i ozlijeđenih. Jedan je navijač priveden zbog narušavanja javnog reda i mira, jedan zbog krađe automobilske registarske oznake, a 12 preventivno zbog pijanstva.

Najveći izgred dogodio se oko 18 sati na platou stadiona između istočne i sjeverne tribine kada je pijani 28-godišnjak vrijeđao službene osobe. U policiji tvrde da su interventni policajci morali uporabiti sredstva prisile, odnosno fizički ga svladati i vezati. Navijač je odveden u IV. policijsku postaju Maksimir, a potom je, kako tvrde u policiji, zbog teške alkoholiziranosti vozilom hitne pomoći odvezen u Kliniku za traumatologiju. Nakon liječničke pomoći oko 21,30 sati pušten je kući.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je uspjela otkriti jednog Dinamovog navijača iz skupine koja je ukrala registarsku oznaku s ljubljanskog automobila "VW polo". Vozačica je policiji izjavila da se oko 20,30 sati zaustavila na smaforu na raskrižju Hondolove i Maksimirske ulice. Tu ju je okružilo više navijača koji su počeli udarati po vozilu, nakon čega su istrgnuli i ukrali zadnju registarsku pločicu.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara