Zagreb Open: Ljubičić na Murraya, Ančić sa Tursunovim

IVAN LJUBIČIĆ igrat će u prvom kolu ATP turnira PBZ Zagreb Open sa Britancem Andyem Murrayem, Mario Ančić ide na Rusa Dimitrija Tursunova, a Ivo Karlović se sastaje Nijemcem Rainerom Schuetllerom.

Ždrijeb nije bio naklonjen Davis Cup pobjednicima jer su sva trojica dobila za protivnike izvrsne tenisače. Bolje sreće nije bio ni prvi junior svijeta Marin Čilić, koji je u glavnom turniru zahvaljujući "wild-cardu" organizatora, a koji će u svom premjernom nastupu igrati sa sedmim nositeljem Rusom Igorom Andrejevim.

Ljubičić sa Škotom Murrayam dosad nije igrao, kao ni Karlović sa Schuettlerom, dok je Ančić od tri susreta sa Tursunovim izgubio dva (Long Island 2004 i Pariz 2005), a dobio onaj 2004 na Challengeru u Boca Ratonu.

Zanimljivo je da će Ančić i Karlović u slučaju pobjeda u 1. kolu igrati međusobno već u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano, u Zagreb ne dolaze finalist i polufinalist Australian Opena Marcos Baghdatis i Nicolas Kiefer, ali je lista igrača i nadalje impresivna.

Parovi 1. kola:
LJUBIČIĆ (1) - Murray/VB, Hernych/ČEŠ - Carlsen/DAN, Južni/RUS - Zib/ČEŠ, Nieminen/FIN (6) - Starace/ITA, Stepanek/ČEŠ (4) - kvalifikant (Q), Djoković/SCG - Vik/ČEŠ, Bracciali/ITA - Q, Lopez/ŠPA - Soderling/ŠVE, Andrejev/RUS (7) - ČILIĆ, Seppi/ITA - Q, Clement/FRA - Henman/VB, Gasquet/FRA (3) - Sanguinetti/ITA, ANČIĆ (5) - Tursunov/RUS, KARLOVIĆ - Schuettler/NJEM, Minar/ČEŠ - Q, Ferrer/ŠPA (2) - Wawrinka/ŠVI

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara