Zagreb: Zbog nedjeljnog derbija policija uvodi pojačane sigurnosne mjere

NEDJELJNI nogometni derbi između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, ocijenjen je događajem "visokog sigurnosnog rizika", pa će policija poduzeti pojačane sigurnosne mjere kako bi se izbjegli neredi na stadionu i drugim dijelovima grada, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Veliki broj policijskih postrojbi grad će pokrivati od ranih jutarnjih sati, a pazit će se i svi prometni prilazi Zagrebu, kazala je policijska glasnogovornica Stanka Saraja.

Prilaz maksimirskom stadionu bit će nadziran od subote ujutro, kako se na stadion ne bi unosila pirotehnika.

Na dan utakmice oko stadiona će, prema potrebi, biti uvedena posebna prometna regulacija, a navijačke skupine koje će organizirano dolaziti autobusima ili vlastitim prijevozom policija će pratiti od ulaska u grad do stadiona.

Osim redovnih policajaca, na stadionu i oko njega bit će raspoređene policijske interventne postrojbe, koje će sprječavati moguće nerede prije i nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz njih na zagrebačkim će ulicama biti i "dovoljan broj" prometnih policajaca, te policajaca u civilu, koji će biti raspoređeni čak i u tramvajima, te gradskim parkovima gdje se očekuju okupljanja navijača, kaže Saraja.

Navijače će prilikom ulaska pregledavati redari NK Dinama, kojima će po potrebi pomagati policija.

Saraja podsjeća da je na stadion zabranjeno unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i ostalih opasnih predmeta, kao i ulaz pod utjecajem alkohola.

Policija je najavila da će snimati publiku kako bi se naknadno mogli identificirati počinitelji kaznenih djela.

Posljednjih godina u vrijeme susreta Dinama i Hajduka na zagrebačkim je ulicama zabilježen veliki broj obračuna koji su, osim ozljeđivanje sudionika, rezultirali velikim štetama.

Nekoliko obračuna policija je okvalificirala čak i kao pokušaje ubojstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara