Zagrebaši ogorčeni medijima: Nikog ne zanima kako smo igrali, već jesmo li se tukli

Zagrebaši ogorčeni medijima: Nikog ne zanima kako smo igrali, već jesmo li se tukli

Tekst: M.M.
Foto: Cropix

ČELNICI NK Zagreba razočarani su informacijama koje hrvatski mediji donose iz Turske, gdje je klub iz Kranjčevićeve na pripremama pred nastavak proljetnog dijela HNL-a.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrebov sportski direktor Igor Čalo s pravom se osjetio ponukanim da iz Antalyje u Turskoj, gdje se momčad nalazi na pripremama, izrekne ne samo čuđenje onime što je sve u hrvatskim medijima proteklih dana izrečeno u svezi događanja koja su dovela do toga da sudac u 85. minuti prekine prijateljsku utakmica s ukrajinskim FC Vorskla iz Poltave."

"Dapače, Igor Čalo kao svjedok zbivanja i svojevrsni informator s lica mjesta svoje ogorčenje prije svega temelji na mnoštvu proizvoljnih izvješća i iskrivljenih, a njemu pripisanih riječi i činjenica ispisanih u medijima o spornom trenutku. Bez obzira što nitko od novinara nije bio na licu mjesta, nego se očigledno radilo o sustavu: Rekla- kazala. Tako je spomenuti događaj u najmanju ruku neopravdano, a da li i namjerno (?) poprimio obilježje "slučaja". I to ne samo "slučaja" koji šteti NK Zagreb, nego i ugledu hrvatskog nogometa u cjelini."

"Stoga Čali u ime zaštite interesa sebe, još prije kluba, ali i istine, nije preostalo drugo nego da priopći za javnost sljedeće: "To čime se u medijima barata o spomenutom događaju, još prije o onom što sam ja navodno poslije utakmice izjavio, nema veze s istinom. Moje su riječi poslije susreta doslovno kazivale da je utakmica bila tvrda, muška, kao svaka slična utakmica kakva se igra u Antalyji. Ni u jednoj prigodi nisam rekao da su proradile šake, nego da je utakmica prekinuta, jer je sudac procijenio da bi moglo doći do gužve... Osim toga, žao mi je što malokog zanima kako smo igrali, a igrali smo dobro, kakvo je zdravstveno stanje u momčadi, koje je također na visini, a da o uvjetima boravka i rada ne govorim."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara