Zašto svi hrle u Čatež i Poreč?

HOĆE li i dalje pripremna središta hrvatske nogometne reprezentacije biti samo Terme Čatež i porečka Plava laguna? Zašto i mnogi drugi sportaši hrle baš u ta dva turistička odredišta?

Možda odgovor na ta pitanja dobiju sudionici međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "Menadžment u sportu i turizmu", što ga 20. i 21. veljače na Zagrebačkom velesajmu, tradicionalno organizira Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skupu će razloge za takvu orijentaciju objasniti predstavnici Terme i Lagune, a uz njih i čelnici Hrvatskog nogometnog saveza, koji bi istodobno trebali otkriti u kojoj je fazi realizacija ideje o izgradnji pripremnog središta HNS-a u Samoboru.

Usporedno bit će riječi o sveukupnome utjecaju nogometa na turizam (ali i ostalih sportova: rukometa, košarke, tenisa, odbojke, atletike, gimnastike..., osobito golfa), pri čemu neće biti mimoiđena još neka često posjećivana odredišta, kao što su Mali Lošinj, Malinska ili Medulin, a posebno će detaljno biti obrađeni različiti aspekti zimskoga turizma. Sa zanimanjem se očekuju izlaganja o mogućnostima razvoja skijaških središta u Hrvatskoj, posebno u Gorskom Kotaru, potom o nordijskom skijanju na Medvednici kao i o posebnostima sadržaja za djecu na snijegu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara