Zbog protivljenja Dinama Širić neće suditi derbi?

SPORTSKE NOVOSTI javljaju kako iz pouzdanih izvora znaju da danas u ždrijebu sudaca za subotnji derbi Dinama i Hajduka neće biti najboljeg hrvatskog nogometnog suca Željka Širića.

Iako Marković i Srebrić tvrde da se neće miješati u ždrijeb sudaca, Širić neće biti u bubnju. Razlog tome vjerojatno je Dinamova kampanja protiv Širića kada su Modri tvrdili da je Širić "hajdukovac".

Direktor Dinama Vrbanović nije želio objasniti je li netko urigirao zbog Širića, već je samo rekao "kako je stav Dinama o Širiću poznat". Sportske novosti tvrde kako su Vlatka Markovića jučer posjetili i Vrbanović  i predsjednik Stručne komisije Zbora sudaca Dragutin Poljak, no nije poznato o čemu su raspravljali.

Izuzeće Širića moglo bi potegnuti nove svađe između prvoligaških klubova, jer bi i ostali mogli tražiti kojeg suca žele za svoju utakmicu.

Bilo bi sasvim logično da najbolji hrvatski sudac i jedini koji je u tzv. Prvoj klasi europskih sudaca sudi hrvatski derbi, no prema Modrima, u Širić "misli previše bijelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Širić je, nakon što se Dinamo požalio na njega, trebao suditi susret Zagrepčana i Cibalije, no par dana prije utakmice poslao je dopis HNS-u i sam tražio izuzeće, navodno zbog bolesti.

Modri su tada prijetili i otkazivanjem utakmice, no uoči utakmice, Širić je odjednom dobio virozu s povišenom temperaturom i groznicom.

Reakcije iz Hajduka na ovaj slučaj nisu poznate, no ne vjerujemo da će biti baš zadovoljni. Pogotovo kad se zna da je Dinamo dobio odgodu susreta sa Slavenom, nakon gostovanja u Dnjipru, a Hajduk nije dobio odgodu jer su protiv Rome igrali kod kuće.

Opet će se Splićani buniti kako Dinamo ima privilegije u HNS-u. Možda i ima.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara