Zbog tuče na utakmici Partizana i Hemofarma podignute optužnice protiv osmorice košarkaša

TUČA koja je za vrijeme odigravanja Goodyear utakmice izbila između košarkaša Partizana i Hemofarma ipak će se naći kao predmet na Općinskom sudu u Beogradu. Naime, Prvo Općinsko javno tužilaštvo Beogradu podnijelo je optužnice protiv čak osmorice košarkaša koji su sudjelovali u sramotnom izgredu.

Kako pišu srpske Večernje novosti, postupak je pokrenut protiv kapetana Partizana Dejana Milojevića i njegovih suigrača Novice Veličkovića, Nikole Lončara, Predraga Šuputa i Luke Bogdanovića. Među košarkašima iz Vršca optužnicu su zaradili Slavko Stefanović, Vlado Vukosavljević i Miloš Borisov.

Tužilaštvo je podignulo optužnicu i protiv navijača Hemofarma, Veljka Banca, dok je podnesen zahtjev za istražni postupak protiv još jednog navijača koji je sudjelovao u tuči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optužnom prijedlogu igrači i navijač terete se za nasilje na sportskoj priredbi, imaju pravo na žalbu, a po isteku žalbenog roka očekuje se početak suđenja i donošenje presuda.

"Govorim kao čovjek koji se razumije u pravo; niti jedan košarkaš nije došao na tu utakmicu sa predumišljajem. Dakle, nitko od njih nije želio izazvati incident ili tuču. Dogodilo se što se dogodilo, viđene scene vrlo su ružne, ali nisu novost na sportskim terenima. Na kraju krajeva, sportaši nisu kriminalci da se njihova imena razvlače pon ovinama i da ih javnost komentira kako ljude koji su izvršili najgora nedjela." - kazao je potpredsjednik Partizana Đorđe Čolović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara