Zrnić: Imamo najbolji kolektiv na svijetu

KAPETAN naše rukometne repezentacije Petar Metličić pokazao se kao loš prognozer. Nakon susreta s Markom, odlučno je primjetio da prvenstvo za Hrvatsku počinje sutra, prvim ozbiljnim srazom. Bio je daleko od istine. Što uopće reći, kad pogled na semafor sugerira govoto nestvarnih 18 razlike?

"Eto, pogriješio sam. Izgleda da prvenstvo za nas još nije počelo. Nitko se nije nadao ovakvoj pobjedi. Prezadovoljni smo, oduševljeni ekipom, a ponajprije igrom. Mislim da su svi večeras mogli uživati u rukometu. U početku možda nismo bili toliko sigurni, ali taj je dojam vrlo brzo nestao. Trebamo ovako nastaviti, već sutra čeka nas teška utakmica. Vjerujem da smo bolji od Rusa, ali to moramo dokazati. Oni igraju 5-1 obranu, ali to je više sustav 3-2-1. Bekovi igraju prljavo, ne prezaju pred ničim. No, mi imamo dužu klupu, vidjeli ste kako letimo po terenu. Odlično smo pripremljeni i spremi na veliki rezultat. Idemo po dva boda koja prenosimo u drugi krug." - govorio je Metličić nakon furiozne pobjede nad Južnom Korejom.

Izbornik Lino Červar ponovo je vrhunski odradio svoj dio posla. I ponovo su svi stigli zabiti i - odmoriti se.

"Istina, ne sjećam se da sam ikada imao ovoliko odmora. Čak niti kad smo igrali protiv Australije. To je ona snaga koju smo naglašavali. Novi klinci su stasali, a ako hoćemo do trona, moramo se držati zajedno." - dodao je.

Naš najbolji stijelac u žešćem treningu protiv Koreje u igru je ušao tek u drugom poluvremenu. I zabio osam pogodaka.

"Zaista nije bitno tko je zabio najviše golova. Mi smo kolektiv i to najbolji na svijetu. Polako ulazimo u top formu, popunjeni smo na svim pozicijama. Pozivam naše navijače da sutra dođu u što većem broju, trebat će nam. Rusija nije lagan protivnik, radi se o skupu igrača većinom iz Čehovskih Medvjeda. Krila im daju čvrstoću i sigurnost, ali nema dvojbe tko je bolji. U Švicarskoj smo izgubili od njih, ali to će biti samo dodatan motiv. Pokazat ćemo tko je najbolja momčad ove skupine." - prokomentirao je sjajni Vedran Zrnić za HTV.

D.R.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara