25 godina Udruženja ugostitelja Zagreb

PROGRAM obilježavanja 25-godišnjice Udruženja ugostitelja Zagreb, koji će biti upriličen od 30. lipnja do 2. srpnja u Gradskoj kavani, novinarima su danas predstavili predsjednik Udruženja Darko Belušić i dopredsjednik Zlatko Puntijar u restoranu "Stari Puntijar".

Obilježavanje će započeti 30. lipnja u Gradskoj kavani u 21 sat humanitarnom aukcijom kostima iz filma "100 minuta slave", za koje je kostimografkinja Ana Savić Gecan dobila Zlatnu arenu u Puli. Reviju će nositi naše poznate glumice Sanja Vejnović, Zrinka Cvitešić, Ivana Bolanča, Ivana Roščić, Mija Krajcar, Mare Škaričić.

Kako je novinarima objasnila glumica Sanja Vejnović na aukciji će se naći 10 kostima čija početna cijena iznosi 5000 kuna. Kostimi su rađeni ručno, uglavnom od fine svile, a njihova vrijednost iznosi oko 200 000 kuna.

Osim uzvanika, u aukciju se mogu uključiti i svi zainteresirani građani koji se mogu predbilježiti u Udruženju ugostitelja Zagreb na telefon 01/2360 222.

Uz kostime, na posebnom dijelu aukcije, gosti iznenađenja, predstavit će i skupocjeni Swarovski tulipan, donaciju ovlaštenog Swarovski distributera "De tempore" za koji će se također licitirati. Voditelji aukcije, Mirko Fodor i glumica Suzana Nikolić, podizati će atmosferu, potićući licitatore na što veće donacije.

 Aukcija je dio humanitarne akcije "Vaša minuta slave", a sav prihod namijenjen je obnovi Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" čiji su štićenici djeca s oštećenjem sluha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon aukcije kostima, svečano će se otvoriti raskošna izložba "Povijest ugostiteljstva", koncipirana kao povijesni pregled ugostiteljstva u Zagrebu, na kojoj će posjetitelji imati priliku osjetiti štih zagrebačkih kavana s početka 20.st., a prezentirati će se najstarije sačuvane zagrebačke kuharice, pribori za posluživanje, najstariji očuvani kućanski aparati, stare crno- bijele reklame, stare novine i časopisi te eksponati tvrtki vezanih uz ugostiteljstvo.

Izložba će biti otvorena za sve znatiželjnike do 02. srpnja 2005. godine u Gradskoj kavani, uz besplatan ulaz.01. srpnja 2005. u petak, drugog dana izložbe, postavljene na prvom i drugom katu Gradske kavane, hostese odjevene u kostime s početka 20. stoljeća vodit će posjetitelje kroz izložbu.

U "Estetic Uvema" kutku nudit će se besplatno brijanje na nekadašnji način i oblikovanje frizura nekadašnjih majstora tog zanata. Degustirat će se zagrebačka jela spravljenih po nekima od najstarijih poznatih zagrebačkih autohtonih recepata. Muzika, dekoracije, i scenografija, oživjeti će barem na kratko atmosferu starog Zagreba .

Treći i zadnji dan izložbe, u subotu 02. srpnja 2005, održati će se gala "Bal ugostitelja", koji će okupiti svu kremu zagrebačkog društveng života. Večer će početi svečanim predstavljanjem monografije "25 godina Udruženja ugostitelja Zagreb - Spomen knjiga zagrebačkih ugostitelja", nakon čega će uslijediti dodjela nagrada i posebnih priznanja istaknutim članovima Udruženja ugostitelja Zagreb, kao i tvrtkama i pojedincima koji su svojim radom doprinijeli razvoju i boljitku ugostiteljske struke.

Uz "Sick Swing Orchestra", večer će se nastaviti Gastro izložbom - na kojoj će najbolji zagrebački restorani pripremiti presjek svojih najboljih specijaliteta pripremljenih prema starim zagrebačkim receptima.

 Pokrovitelji obilježavanja 25 godina Udruženja ugostitelja Zagreb su Turistička zajednica grada Zagreba i Obrtnička komora Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara