29 europskih turista nestalo u Sahari u Alžiru

29 europskih turista nestalo u Sahari u Alžiru
29 EUROPSKIH turista, među njima 15 Nijemaca i osam Austrijanaca, nestalo je u pustinji Sahari u Alžiru, a kako su neki od njih posljednji put viđeni prije više od mjesec dana, strahuje se da su napadnuti ili oteti.

Njemački i austrijski policajci došli su u to područje i priključili se potrazi za pustolovima, od kojih se neki nisu javili od veljače, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.

Vjeruje se da su se nestali turisti, među kojima su i dva Švicarca, Šveđanin i Danac, kretali pustinjskim područjem južnog Alžira, poznatom po drevnim grobnicama, ali i po trgovini oružjem i krijumčarenju droge.

Turisti, u dobi od 19 do 64 godine, putovali su u šest odvojenih skupina, neki u automobilima, a neki na motorima. Dio njih posljednji je put viđen 21. veljače.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova održalo je, nakon dojava o njihovu nestanku, krizni sastanak i savjetovalo turistima da izbjegavaju putovanje u južni Alžir, osobito posjet tzv. "putovima grobova".

Savezna policija objavila je na svojim web-stranicama fotografije 11 nestalih muškaraca i četiri žene, tražeći korisne informacije.

Policija vjeruje da su se problemi pojavili u nenaseljenom području koje se prostire od Illizia, 1.200 kilometara jugoistočno od glavnoga grada Alžira, do Tamanrasseta, 500 kilometara jugozapadno od prijestolnice.

Alžirske vlasti već nekoliko tjedana zrakoplovima i helikopterima patroliraju tim područjem, no zasad nisu pronašli nestale turiste.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara