44. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Raspravom o sedam dosad izvedenih amaterskih kazališnih predstava završen je danas prvi dio 44. festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je ovog vikenda počeo u Karlovcu, a nastavit će se na Visu od 26. do 29. svibnja.

Na Visu će se izvesti još 13 predstava, nakon čega će Stručno povjerenstvo proglasiti najbolje od 20 prikazanih.

Budući da se ovogodišnji susret kazališnih amatera održava u sklopu Svjetske organizacije amaterskih kazališta (AITA), na Festivalu je bio i čelnik te organizacije za Europu Norbert Radermaher.

Pokrovitelj Festivala je Ministarstvo kulture, a organizator Hrvatski sabor kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sinoć su izvedene čak četiri predstave, koje su, zajedno s onima izvedenima dan prije, pokazale visok doseg hrvatskoga kazališnog amaterizma.

Predstave su "još jednom otvorile pitanje o opravdanosti potpune marginaliziranosti tog bogatog i živog segmenta domaće kazališne scene", smatraju kazališni amateri.

Organizatori su ocijenili da je već prvi dio 44. festivala hrvatskih kazališnih amatera u Karlovcu pokazao da "raznolika i široka stilska lepeza hrvatskoga kazališnog amaterizma svojim najboljim predstavama nerijetko nadilazi domete velikog dijela profesionalne produkcije u Hrvatskoj".

(Hina) xvhor yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara