56 mrtvih u padu turskog putničkog zrakoplova

SVIH 49 putnika i sedam članova posade poginulo je u padu turskog putničkog zrakoplova MD-83 koji se rano jutros srušio u Turskoj.

Pilot niskotarifne kompanije "Atlasjet" pripremao se za slijetanje na aerodrom Isparta međutim oko dva sata ujutro avion je nestao s radarskih ekrana. Avion je prema Isparti poletio s aerodroma u Istanbulu.

Zrakoplov se srušio u brdovitom predjelu nedaleko mjesta Keciborlu na jugozapadu Turske. Pilot je kontroli leta javio da počinje sa spuštanjem prema aerodromu "Suleyman Demirel", nakon čega se više nije javljao.

Prema dostupnim podacima, nitko od 56 ljudi nije preživio nesreću. Spasilački timovi na mjestu nesreće tragaju za tijelima stradalih putnika. Jedan lokalni dužnosnik rekao je kako je pilot već dobio dozvolu za slijetanje nakon čega je prekinut kontakt s letjelicom.

Na mjesto nesreće izašli su turski policajci koji osiguravaju olupinu i prtljagu razbacanu po brdovitom terenu na koji je avion pao.

Uzrok nesreće nije poznat obzirom da pilot nije dojavio nikakve tehničke poteškoće, a odbačena je i mogućnost utjecaja vremenskih prilika obzirom da je vidljivost na tom području u trenutku nesreće bila dobra i nije bilo snažnih udara vjetrova.

Kompanija "Atlasjet" je niskotarifna zračna tvrtka koja obavlja letove za tour operatore "Etstur" "Oger Tours". Prema neslužbenim podacima srušeni avion je proizveden 1994. godine i vlasništvo je tvrtke "AWAS" koja se bavi iznajmljivanjem putničkih aviona, a sjedište joj je u Dublinu.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara