Abas u ponedjeljak u Gazi radi pregovora o prekidu vatre

Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas, koji je prisegnuo u subotu, otići će u ponedjeljak u pojas Gaze na pregovore o prekidu vatre s Izraelom, najavio je palestinski ministar vanjskih poslova.

Mahmud Abas "otputovat će u ponedjeljak u Gazu kako bi ponovno pokrenuo dijalog sa svim palestinskim skupinama, posebno Hamasom i Islamskim džihadom, kako bi se postigao prekid vatre" s Izraelom, rekao je novinarima Nabil Šaat.

Abas je u govoru u subotu najavio mirovne pregovore s Izraelom, dok su u pojasu Gaze ponovno izbili krvavi sukobi s izraelskom vojskom. "Pokušavamo postići uzajamni prekid vatre kako bi se prekinuo ovaj zlokobni krug" nasilja, naglasio je Abas koji nije osudio oružane napade na Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izrael je "razočaran" izjavama novoga predsjednika Palestinske samouprave, koji se nije angažirao u "borbi protiv terorizma", rekao je u subotu navečer glasnogovornk izraelske vlade Avi Pazner.

"Razočarani smo dvosmislenim izjavama Mahmuda Abasa, a ponajviše činjenicom da nije izrazio ni najmanju namjeru da će se boriti protiv terorizma", rekao je glasnogovornik izraelske vlade

(Hina) xdgk ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara