Abbas: Arafat i dalje obnaša dosadašnju dužnost

NOVI palestinski premijer Mahmud Abbas kazao je u srijedu kako predsjednik Jaser Arafat i dalje obnaša dosadašnju dužnost unatoč tomu što Amerikanci i Izraelci s njim odbijaju kontaktirati, te je dodao da će bilo kakvoj političkoj akciji prethoditi Arafatovo pismeno odobrenje.

"Arafat je i dalje na čelu Palestinske samouprave. Njemu smo odgovorni, bez obzira na način na koji se prema njemu odnose Amerikanci ili Izraelci", rekao je Abbas u intervjuu za egipatski tjednik Al-Mussawar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je Abu Ammar predsjednik kojega je odabrao palestinski narod i on je predsjednik Palestinske samouprave. Ništa ne činimo bez njegova odobrenja", kazao je Abbas nazivajući Arafata njegovim ratnim imenom.

Nakon manjih sukoba do kojih je došlo u početku između Arafata i Abbasa, novi palestinski premijer prošli je mjesec imenovan na sadašnju dužnost. "Neću dopustiti da dođe do bilo kakvih ozbiljnih razmirica između Arafata i mene. Možda postoje neke manje razmirice, no neće biti ozbiljnih problema koji bi doveli do našeg razdvajanja", rekao je Abbas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara