Abbas: Istočni Jeruzalem bit će glavni grad Palestine

NAJIZGLEDNIJI pobjednik palestinskih predsjedničkih izbora Mahmud Abbas u petak je, u sklopu predsjedničke kampanje obećao stotinama svojih pristalica da će istočni dio Jeruzalema postati glavni grad buduće palestinske države.

"Al-Quds (istočni Jeruzalem) je naš. Angažirani smo na stvaranju palestinske države kojemu će Jeruzalem biti glavni grad", rekao je Abbas u Bir Nabali pred oko 2.000 okupljenih simpatizera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je obećanje najprije dao Jaser Arafat, znajući da iza njega stoji narod velikih ljudi. Želimo naš Jeruzalem. Krenimo prema njemu. Sinovi Jeruzalema, represija i zidovi neće vas spriječiti da borite za svoju domovinu", rekao je Abbas inzistirajući na pravu na povratak palestinskih izbjeglica i oslobađanje Palestinaca zatočenih u Izraelu.

"Heroji naši, sestre i braćo koji ste sada iza zatvorskih rešetaka, nećemo biti mirni dok i posljednji među vama ne bude oslobođen", rekao je.

Vođa Abbasove izborne kampanje Tayeb Abdelrahim pozavo je Palestince u Jeruzalemu da se masovno odazovu izborima kako bi dokazali da je "Al-Quds glavni grad Palestine".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara