Abbas izbjegao ranjavanje u pucnjavi u Gazi

PALESTINSKI militanti upali su u nedjelju u šator u Gazi pripremljen u povodu smrti Jasera Arafata i zapucali prosvjedujući protiv nazočnosti njegova umjerenog nasljednika Mahmouda Abbasa, koji je prošao neozlijeđen, ali su u pucnjavi ubijene dvije osobe.

Svjedoci prenose da su dva pripadnika osiguranja ubijena u razmjeni vatre između militanata i Abbasovih tjelohranitelja.

Abbas, poznat i kao Abu Mazen, primao je tamo izraze sućuti u povodu smrti palestinskog predsjednika, koji je umro u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kaos je počeo kada su maskirani napadači iz Arafatova pokreta Fatah počeli uzvikivati "Ne Abu Mazenu" i zapucali u zrak dok je on stajao pred šatorom.

Pripadnici Arafatove garde ugurali su Abbasa u šator i bacili na zemlju kada je pucnjava postala intenzivna. Na kraju sukoba jedan je tjelohranitelj ležao u šatoru teško ozlijeđene glave.

Abbas (69) je neozlijeđen, potvrdili su pripadnici službe sigurnosti.

Najnoviji sukob upućuje na frakcijske sukobe u pojasu Gaze i prijetnja je umjerenom prijelaznom vodstvu koje bi trebalo voditi Palestince do izbora 9. siječnja, na kojima bi se trebao izabrati nasljednik preminulog Jasera Arafata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara