Abbas naredio uhićenje osumnjičenih za napad u Jeruzalemu

PALESTINSKI premijer Mahmoud Abbas naredio je uhićenje osumnjičenih za izravnu umiješanost u samoubilački bombaški napad Hamasa, u kojem je poginulo 20 ljudi, na sastanku najviših palestinskih čelnika u četvrtak rano ujutro koji su razmatrali svoj odgovor na taj napad.

Priopćenje izdano nakon tog sastanka u Ramallahu, u kojem je sudjelovao i Jaser Arafat, uključuje obećanje da će biti nastavljeno provođenje obveza preuzetih u skladu s mirovnim planom, koji poziva Palestince da suzbiju djelovanje militantnih skupina. Među ostalim se navodi da je palestinska vlast predana "kontroli oružja" i da će zabraniti sve javne demonstracije militantnih skupina.

Palestinski ministar informiranja Nabil Amr izjavio je u srijedu da je Abbas naredio zatvaranje militanata izravno povezanih s napadom na jeruzalemski autobus u utorak, ali da se neće oboriti na militantne skupine bez potpore Arafata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neki sudionici sastanka iza zatvorenih vrata između Arafata, ministara u vladi i dužnosnika PLO-a, izjavili su pod uvjetom da ostanu anonimni, da je Abbas predložio oštre mjere kao što je zamrzavanje bankovnih računa militantnih skupina i stavljanje van zakona vojnih krila Hamasa i Islamskog džihada.

Međutim, palestinski dužnosnici su rekli kako je Arafat zabrinut da bi pretjerano oštre mjere mogle izazvati građanski rat.

(Hina) kga dh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara