Abbas: Nećemo tolerirati napade na Izrael

PALESTINSKI predsjednik Mahmoud Abbas izjavio je da neće tolerirati napade na Izrael, poput onoga samoubilačkog posljednjeg petka, a neimenovanu grupu optužio je za sabotiranje mirovnih napora.

U intervjuu jednim britanskim novinama objavljenom u ponedjeljak Abbas je ponovno istaknuo svoju predanost u pronalasku mira.

"Vjerujemo da je mir moguć sada i spremni smo pregovarati s Izraelom kako bi postigli istinski mir", izjavio je Abbas uoči sastanka u Londonu na kojem će se u utorak raspravljati o reformama u Palestini.

Osvrčući se na samoubilački bombaški napad u petak Abbas je rekao da takve akcije neće tolerirati, jer su one protiv palestinskih interesa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da je Izrael podijelio informacije s palestinskom samoupravom u potrazi za organizatorima bombaškog napada na noćni klub u Tel Avivu, u kojem su u petak poginula četiri Izraelca, a desetak ih je ranjeno.

Palestinska samouprava uhitila je tri osumnjičenika.

Militantna palestinska skupina Islamski džihad preuzela je odgovornost za napad, no Izrael je osudio i Damask, rekavši da su napad naredile sirijske vođe Islamskog Džihada. Sirija je odbacila odgovornost.

Visoki palestinski sigurnosni izvor kazao je tijekom vikenda da istraga napad dovodi u vezu i s Hezbolahom, no ta je libanonska gerilska skupina to također opovrgla.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara