Abbas odbio primiti Berlusconija

PALESTINSKI premijer Mahmoud Abbas odbio je u ponedjeljak u Ramallahu primiti talijanskog premijera Silvija Berlusconija jer se predsjednik talijanske vlade odbio sastati s predsjednikom Jaserom Arafatom, potvrđeno je iz Abbasovog ureda.

Palestinski predstavnik u Italiji Namer Hammad prethodno je u Rimu priopćio da Berlusconi, zbog odbijanja da se sastane s Arafatom, neće tijekom svoje bliskoistočne turneje vidjeti niti jednog palestinskog dužnosnika.

"Berlusconi će se vratiti s Bliskog istoka a da se nije sastao ni s jednim palestinskim čelnikom, a to mi se baš ne čini dobrim znakom", kazao je Hammad u razgovoru za La Repubblicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Arafat je ustavni predsjednik Nacionalne palestinske uprave... njegovo izoliranje apsolutno ne vodi nsa put mira", dodao je.

Palestinski ministar informiranja Nabil Amr je primijetio da je "(...) talijanski premijer tako prekinuo tradiciju s Europljanima".

Berlusconi, koji je upravo počeo bliskoistočnu turneju, trebao bi se u ponedjeljak u Jeruzalemu sastati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara