Abbas podnio ostavku; središnji odbor Fataha odbacio

PALESTINSKI premijer Mahmoud Abbas podnio je u utorak ostavku na mjesto u središnjem odboru palestinske organizacije Fatah zbog nesuglasica oko pregovora s Izraelom, ali je središnji odbor njegovu ostavku odbacio, doznaje se od visokog palestinskog dužnosnika.

Prema tom dužnosniku, koji je želio ostati anoniman, Abbas je podnio ostavku u pismu palestinskom predsjedniku Yasseru Arafatu, koji je ujedno šef Fataha i njegova središnjeg odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Abbas je navodno središnjem odboru poslao drugo pismo u kojemu ga poziva da usvoji drugu politiku prema izraelskoj vladi Ariela Sharona i zaprijetio ostavkom ako bi Fatah vodio drukčiju politiku od njegove.

On je ta dva pisma poslao nakon napete sjednice središnjeg odbora u ponedjeljak navečer, tijekom kojega je bio metom oštrih kritika zbog načina na koji pregovara s Izraelom, posebice o pitanju oslobađanja palestinskih zatvorenika.

Nakon tih kritika, Abbas je u utorak odlučio odgoditi sastanak koji je u srijedu trebao imati s izraelskim premijerom Sharonom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara