Abbasova vlada objavila da podržava palestinske vlasti

Vlada palestinskog premijera Mahmouda Abbasa priopćila je u noći na četvrtak da će podržati sve odluke palestinskih vlasti na čelu s Jaserom Arafatom, ali se nije očitovala o pitanju represije prema islamskim radikalnim skupinama koje su preuzele odgovornost za atentat u Jeruzalemu.

"Zaključeno je da sve odluke vlade treba podržati i angažirati se na njihovoj provedbi. Pozivamo članove izvršnog odbora PLO-a i središnjeg odbora Fataha da se u cijelosti prilagode toj odredbi i odmah podrže mjere koje poduzimaju palestinske vlasti", navodi vlada u priopćenju objavljenom nakon četverosatnog sastanka u Ramallahu.

U srijedu navečer je iz izvora palestinske vlade najavljeno da će Abbas od Arafata tražiti pristanak za poduzimanje odlučnih mjera protiv Hamasa i Islamskog džihada pod prijetnjom ostavke vlade, no u priopćenju se te mjere ne spominju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abbas je u srijedu navečer razgovarao u Ramallahu s Jaserom Arafatom i više palestinskih ministara, nakon sastanka svoje vlade posvećenog posljedicama palestinskog samoubilačkog atentata u Jeruzalemu u kojem je u utorak poginulo 20 Izraelaca.

Članovi izvršnog odbora PLO-a i središnjeg odbora Fataha također su sudjelovali na tom sastanku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara