Achen: Picula održao govor na Forumu Charlemagne

MMINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula održao je u srijedu u Achenu govor na Forumu Charlemagne, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Picula je, nastavlja se u priopćenju, govorio o hrvatskoj kandidaturi za Europsku uniju, hrvatskom interesu za mir i sigurnost šire regije i hrvatskim razmišljanjima o nekim elementima Europske konvencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na konferenciji su uz ministra Piculu sudjelovali predstavnici Europske unije, sudionici u radu Europske konvencije, članovi Europskog parlamenta, članovi njemačkog parlamenta, predstavnici njemačkog gospodarstva i utjecajnih njemačkih medija.

Sudionici Foruma su se osvrnuli na rad Europske konvencije, posebno na u utorak objavljen prijedlog europskog Ustava s osvrtom na kontradiktorne pozicije oko izbora predsjednika Europske komisije i ministra vanjskih poslova "Europske unije". Glavne teme o kojima se na Forumu raspravljalo bilo je i upravljanje proširenom Europom, pitanje europskog kulturnog i političkog identiteta, te zajedničke europske obrambene i sigurnosne politike, kaže se u priopćenju.

Forum se održava svake godine, prigodom dodjele nagrade "Charlemagne" osobama koje su posebno pridonijele promociji zajedništva Europe. Ova najprestižnija europska nagrada dodjeljuje se još od 1949. godine. Forum je organizirao Bertelsmann Stiftung, jedan od najuglednijih njemačkih instituta s kojim ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske surađuje i planira organizirati zajedničke projekte u skoroj budućnosti, stoji na kraju priopćenja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara