ADRA i OESS: 43 motorne pile povratnicima

Nevladina dobrotvorna udruga ADRA u suradnji s Misijom OESSa u Hrvatskoj danas je iz zajedničkoga projekta "Zimska pomoć 2004. za održiv povratak" povratnicima u sela Gorskoga kotara, Korduna i Banovine dodijelila 43 motorne pile. L

Novi su vlasnici motornih pila potpisali ugovor da će u ovoj zimskoj sezoni besplatno rezati ogrjevno drvo za još pet susjednih obitelji. Dodjela te opreme počela je u Petrinji u nazočnosti voditelja Misije OESS-a veleposlanika Petera Semnebyja, zamjenika ministra vanjskih poslova Tomislava Vidoševića i direktora ADRA-e za Hrvatsku Tihomira Lipohara.

Misija OESS-a ove je godine sufinancirala ADRA-in projekt "Zimska pomoć za održvi povratak 2004" sa 25.000 eura. Osim motornih pila, nabavljeni su štednjaci za kuhanje i grijanje te kreveti s madracima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ADRA je iz međunarodnih donacija prošle godine pomogla povratnike s otprilike šest milijuna kuna, uključila se i u obnovu domova 700 obitelji, a 12.000 ljudi je primilo izravnu pomoć u prezimljavanju u tijeku prve zime nakon povratka.

"Obnova i povratak su pri kraju i završit će do kraja 2006.", izjavio je u Petrinji Tomislav Vidošević, a veleposlanik Semneby je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim načinima pomaganja ljudi, kojima je najpotrebnija pomoć pri povratku.

(Hina) xapet yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara