Adriatica.net kupila Kompas

ADRIATICA.NET grupa, vodeća grupacija hrvatskih putničkih agencija postala je većinski vlasnik dionica putničke agencije Kompas d.d., najvećeg slovenskog organizatora putovanja.

Dosadašnje uspješno poslovanje obje agencije poticajna su osnova da rezultat iz 2005. godine od gotovo jednog milijuna putnika i 290 milijuna eura prihoda konsolidirano i s mrežom poslovnica u 25 zemalja, u sljedećem periodu dosegne tri milijuna putnika i jednu milijardu eura prihoda s proširenjem mreže poslovnica na 30 zemalja.

"Stjecanjem većinskog paketa dionica ništa se bitno neće promijeniti u poslovanju Kompasa,
koji je kao i adriatica.net prepoznao komplementarnost u zajedničkom poslovanju s ambicijom bržeg rasta, a sve radi zajedničkog nastupa na globalnom turističkom tržištu na kojem se mora konkurirati međunarodnim turističkim koncernima. Nama je iznimno važno da je sav menadžment Kompasa ostao u dioničarskoj strukturi tvrtke čime je najbolje iskazan pozitivan znak naše buduće suradnje", rekao je Marko Vojković, predsjednik Uprave adriatica.net-a.

Članice grupacije ravnopravno, na temelju svog dugogodišnjeg iskustva u radu s određenim segmentom turističkog tržišta te kroz vlastiti, tradicionalni karakter poslovanja na najbolji način upotpunjuju široku paletu turističkog proizvoda kojeg je danas adriatica.net grupa spremna ponuditi na domaćem i inozemnom tržištu. 

Sve veća i oštrija konkurencija na tržištima Europe i svijeta konstantno traži prilagodbu poslovanja novim trendovima i tehnologijama, stoga će adriatica net grupa ojačana iznimno jakim slovenskim turoperatorom,  još spremnije odgovoriti na zahtjeve sve jačeg turističkog tržišta, te kao prvi europski turistički koncern na hrvatskom tržištu spremno konkurirati vodećim europskim organizatorima putovanja, navodi se u priopćenju.

adriatica.net grupa u svom dosadašnjem sastavu već ima putničke agencije "adriatica.net", "ID Riva Tours", "Atlas Airtours", "Ilirika turizam", "Odisej", "Adriagate".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara