Adris grupa osniva korporativnu zakladu

ADRIS grupa najavila je osnivanje Zaklade Adris s početnim kapitalom od 10 milijuna kuna. Za provođenje programa zaklade grupa će izdvajati 1 posto od dobiti iz poslovanja kompanije, što za ovu godinu iznosi oko 6 milijuna kuna, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović. 

Prvi predsjednik Zaklade Adris bit će Jadranko Crnić, bivši predsjednik Ustavnog suda. Zakladu će operativno voditi Upravni odbor te Savjeti, čiji su članovi ugledni hrvatski stručnjaci. Ciljevi rada Zaklade su promicanje i poticanje inovativnosti i kvalitete u znanstvenom, umjetničkom radu, potpora nadarenim studentima i mladim znanstvenicima, zaštita i jačanje hrvatske autohtonosti i jačanje ekološke svijesti te pomaganje najpotrebitijih u hrvatskom društvu.

Vlahović je kazao da će zaklada profunkcionirati u svibnju, do kada će biti oformljen tim koji će je voditi i koji će odlučivati o dodjeli sredstava. Adris grupa ni na koji način neće upravljati sredstvima zaklade, kazao je Vlahović. Objasnio je da je riječ o zakladi otvorenog tipa, što znači da će i donori moći biti i druge kompanije i pojedinci.

Zaklada će djelovati kroz četiri programa. Preko programa "Znanje i inovativnost" podupirat će studente, znanstvenike i inovatore. Program "Kreativnost" je namijenjen potpori umjetničkog stvaralaštva, dok će se kroz program "Ekologija i baština" podupirati projekti koji pridonose zaštiti prirode te očuvanju hrvatske autohtonosti. Preko programa "Dobrota" Adris će pomagati humanitarne projekte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara