Afganistan: Uhićen šef osobnog osiguranja Mohamada Omara

AFGANISTANSKE snage sigurnosti u ponedjeljak navečer uhitile su šefa osobnog osiguranja talibanskog vođe mule Mohammada Omara, mulu Naqibullaha Khana i još jednog talibanskog zapovjednika mulu Qayooma Angara, izvijestili su u utorak lokalni pokrajinski dužnosnici.

Promatrači ocjenjuju kako bi Khanovo uhićenje moglo pomoći američkim i afganistanskim snagama da otkriju skrovište njegova šefa, jednog od najtraženijih bjegunaca u ratu protiv terorizma. Vjeruje se da bi u ovome području mogao biti i Osama bin Laden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Visoki dužnosnik kandaharskih snaga sigurnosti koji je želio ostati anoniman, za Reuters je potvrdio informaciju o uhićenju Khana i Angara na području između Arghandaba i Kandahara.

Obojica su uhićeni na temelju dojave doušnika. "Kod njih smo pronašli neke važne dokumente i mobilne telefone. Nisu bili naoružani", rekao je. Informaciju je potvrdio glasnogovornik pokrajinske vlade Khalid Pashtun.

Snage sigurnosti su od subote navečer uhitile 19 militanata, među kojima je i brat bivšeg talibanskog vođe za područje Kandahara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara