Afganistanac, otmičar zrakoplova, sada radi za British Airways

AFGANISTANAC koji je 2000. godine oteo zrakoplov sada radi kao čistač u uredu britanske zrakoplovne tvrtke British Airways nedaleko od londonske zračne luke Heathrow.

Nazamuddin Mohammidy je prije osam godina, zajedno sa svojih osam pomagača oteo zrakoplov sa 160 putnika koji je letio na domaćoj liniji u Afganistanu, te prisilio posadu da sleti u londonsku zračnu luku Stansted.

No, on je sada zaposlenik tvrtke za čišćenje prostorija koja radi u uredima zrakoplovne tvrtke na Heathrowu, što je danas potvrdio i sam British Airways za BBC. Međutim, Mohammidy ipak ne radi unutar sigurnosne zone same zračne luke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afganistanac, na slici pod brojem 3, je nakon zatvorske kazne zbog otmice aviona, kojeg je prisilno spustio u Stanstedu tražeći na taj način azil, ostao živjeti u Velikoj Britaniji. Dobio je čak i dozvolu boravka, te sada sa svojom obitelji živi u Hounslowu.

Proces njegova otkrivanja odvio se sasvim slučajno, kada je policija na parkiralištu zračne luke, pri rutinskoj kontroli, isprva posumnjala da je riječ o ilegalnom taksistu.

A.P.
Foto: BBC

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara