Afganistanski ministar: Bin Laden je u susjedstvu

VOĐA al-Qaede Osama bin Laden vjerojatno se skriva "u susjedstvu", objavio je afganistanski ministar vanjskih polova Abdullah Abdullah.

"Osama je izvan zemlje, ali vjerojatno još uvijek u susjedstvu", rekao je Abdullah novinarima odgovarajući na ustrajna izvješća o tome da je bin Ladenovo sklonište negdje u planinama sjevernog Pakistana.

Odnosi između Kabula i Islamabada zadnjih su se tjedana pogoršali; vojnici dviju zemalja sukobljavaju se duž granične crte otkako su Afganistanci napali palestinsko veleposlanstvo u Kabulu.

Abdullah koji je boravio u Bruxellesu kako bi izvijestio dužnosnike NATO-a o sigurnosnom stanju u zemlji, pozdravio je odluku Saveza da preuzme "povijesnu ulogu" u stabiliziranju Afganistana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snage NATO-a preuzet će 11. kolovoza od Međunarodnih mirovnih snaga u Afganistanu (ISAF-a) mirovni mandat u toj zemlji. Postrojbe NATO-a pod kanadskim vodstvom zamijenit će nizozemsko/njemačke snage koje trenutačno vode ISAF.

Prisutnost NATO-a u Afganistanu dokaz je spremnosti međunarodne zajednice da pomogne u jačanju sigurnosti u našoj zemlji, rekao je afganistanski ministar vanjskih poslova.

"Stabilnost u Afganistanu kurs je stabilnosti u regiji i ... golem doprinos globalnom miru i sigurnosti", dodao je Abdullah.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara