Agrokor dobio zajam Svjetske banke u visini od 40 milijuna eura

NEW YORK je bio jučerašnje središte potpisivanja Ugovora o dugoročnom zajmu između Agrokora d.d. i International Finance Corporation (IFC) koja je članica Svjetske banke zadužena za financiranje privatnog sektora.

Potpisnici ugovora su Ante Todorić, izvršni potpredsjednik za poslovnu grupu Maloprodaja, Shahbaz Mavaddat, direktor za južnu Europu i centralnu Aziju te Oscar Chemerinski, direktor Odjela Agribusinessa. Ovo je drugi zajam u visini 40 milijuna eura koji IFC odobrava PIK-u Vrbovec i Belju dok je prvi zajam bio odobren u srpnju 2006. godine.

Dugoročni zajam IFC-a uložit će se u udvostručavanje proizvodnog kapaciteta PIK Vrbovca, daljnje razvijanje stočarsko-ratarske produktivnosti u Belju te uvećavanje kapitala obje kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova investicija pokazuje IFC-ovu podršku i priznanje Agrokorovoj poslovnoj strategiji te poticaj za daljnje unapređenje već postignutih poboljšanja u PIK Vrbovcu i Belju" rekao je Ante Todorić te nadodao "Agrokor nastoji primjenjivati najviše svjetske standarde koji će utjecati i na cjelokupan sektor poljoprivrede u Hrvatskoj".

"Jedan od glavnih prioriteta IFC-a je nastaviti podržavati lokalne kompanije u prioritetnim sektorima kao što je prerada hrane, osobito one s potencijalom za ulaganje u susjedne zemlje", rekao je Shahbaz Mavaddat, direktor IFC-ovog odjela za Južnu Europu i Centralnu Aziju. Kao rezultat suradnje Agrokora i IFC-a Belje je nedavno steklo certifikate Global GAP i HACCP, koji su u skladu s globalnim industrijskim standardima najbolje prakse za sigurnost i sljedivost hrane.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara