˝Agrokor˝: Uprava i sindikati potpisali aneks kolektivnog ugovora

UPRVA i sindikati ´Agrokora´ potpisali su danas aneks kolektivnog ugovora kojim su proširena neka postojeća i uvedena nova radnička prava.

Poslodavac će radnicima plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje i sistematske preglede, a radnicama i ginekološke preglede i mamografiju.

Dogovorena je i naknada od 2.500 kuna za radnike koji na bolovanju provedu dulje od 90 dana.

Zaposleni u ´Agrokoru´ imat će pravo na dio dobiti kompanije, a visina i način isplate utvrdit će se tarifnim ugovorom za svaku tvrtku posebno.

Potpisanim aneksom zadovoljni su i Uprava i sindikalci koji smatraju da on potvrđuje dobru tradiciju socijalnog partnerstva u tvrtki.

Predsjednik Uprave Ivica Todorić ocijenio je da je radnicima ponuđeno i više od mogućnosti tvrtke.

´U vrijeme kada za gospodarstvo nema prosperiteta teško je ostvariti profit, no sa sindikatima smo nastojali pregovarati o pravima koja su iznad naših mogućnosti´ naglasio je Todorić.


Dodao je da su Uprava i sindikati ´Agrokora´ ´pioniri´ kolektivnih pregovora u Hrvatskoj, pa mogu biti primjer drugim tvrtkama.

´Nadam se da će slijedeći ugovor biti još bolji, a prava radnika veća´, izjavila je predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Ana Knežević.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Josip Pavić ocijenio je ´Agrokor´ kao tvrtku u kojoj se poštuju radnička prava.

´Interes je da kompanija i dalje jača i osvaja nova tržišta, a sindikati su u tome spremni pomoći´, rekao je Pavić.

Prvi kolektivni ugovor u Agrokoru potpisan je 1996. godine. Kompanija u čijem je sastavu 10 tvrtki kćeri zapošljava oko 10.000 radnika, a samo ove godine zaposlila je novih 1.700 radnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara