Airbus čeka na odluku Kine

Za Airbus A380, najveći zrakoplov na svijetu, dosad je zabilježeno 139 čvrstih narudžbi širom svijeta, a još uvijek se čeka na odluku Kine, zemlje koja kupuje najviše aviona, dok vremenski pritisak raste zbog približavanja Olimpijskih igara u Pekingu 2008.

Tajne oko pregovora o kupnji A380 dobro su čuvane. "U pregovorima smo sa svim potencijalnim kupcima", rekao je Gu Ming, glasnogovornik Airbusa u Kini, ali nije pojasnio o kojim se kineskim kompanijama radi.

"Postoje špekulacije da će se kineska narudžba objaviti u trenutku predstavljanja" A380 u Toulouseu 18. siječnja, rekao je analitičar Peter Negline iz Hong Konga.

Po nedjeljnom Sunday Timesu, Kina ima namjeru naručiti 5 zrakoplova tog tipa i razmotriti kupnju još pet, a slično je i s Hong Kongom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objava kineskih naruždbi očekivala se već tijekom posjeta francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca u listopadu, a potom ponovno prigodom posjete njemačkog kancelara Gerharda Schroedera u prosincu.

Kina povodom Olimpijskih igara 2008. očekuje povećanje posjeta stranaca, a raste i broj zemalja u koje putuju kineske turističke skupine.

(Hina) xmaš ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara