Akcija za pomoć bjeloglavim supovima

CRESKI Ekocentar Caput InsulaeBeli priredit će 18. veljače u Gliptoteci HAZUa u Zagrebu aukciju slika, grafika i skulptura s motivima životinja, izložbu likovnih djela i stručnu izložbu ´Bjeloglavi sup´ te akciju ´Posvojite bjeloglavog supa´.

Svemu tomu svrha je pomoć creskom Ekocentru koji se skrbi za bjeloglave supove, ugroženu vrstu ptica, jedinstvenu u svijetu, koja u nas nastava samo kvarnerske otoke. Te veličanstvene ptice, često nazivane i ´hrvatskim kondorima´, gnijezda svijaju na liticama tik uz more.

Program zaštite bjeloglavih supova na Cresu od 1981. provodi Ekocentar Caput Insulae-Beli, koji pravi hranilišta i brine se za oporavak ozlijeđenih ptica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Projektu očuvanja posljednjih staništa bjeloglavih supova na Cresu najviše pomaže Zoološki vrt u Budimpešti. Madžarska je bila prva europska zemlja u kojoj su supovi potpuno izumrli.

Organizatori akcije, među kojima i Hrvatski prirodoslovni muzej, creska Ornitološka postaja, Zavod za ornitologiju HAZU-a, Gliptoteka HAZU-a, pitaju hoće li se to dogoditi i u Hrvatskoj?

Bjeloglave supove znanstveno prati creski Zavod za ornitologiju HAZU-a, a svim dosadašnjim aktivnostima povećan je broj tih ptica na otoku Cresu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara