Al Qaida priprema niz napada na SAD tijekom ljeta?

AMERIČKI dužnosnici raspolažu informacijama prema kojima Al Qaida priprema niz napada na SAD tijekom ljeta, izvijestio je u srijedu Washington Post.

Državni odvjetnik John Ashcroft i direktor FBI-a Robert Mueller u srijedu bi u 14 sati po lokalnom vremenu u glavnom sjedištu FBI-a trebali održati konferenciju za novinare na kojoj će biti iznesene pojedinosti o spomenutoj prijetnji, izvijestili su u utorak službeni izvori.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Post piše kako će Ashcroft i Mueller američke državljane pozvati da obrate pozornost na moguću pojavu sumnjivih osoba, jer bi se moglo raditi o Al-Qaidinim operativcima.

Tajne su službe prema inforamcijama kojima raspolažu zaključile da bi napadi mogli biti realizirani u razdoblju do američkog Praznika rada. Na moguće napade u SAD-u od travnja upozorava i američki ministar domovinske sigurnosti Tom Ridge. On poziva na oprez tijekom ovog vikenda kada se obilježava Memorial Day (sjećanje na žrtve Drugog svjetskog rata), a na posebnom bi oprezu trebalo biti i tijekom summita skupine G8 koji se održava idući mjesec u Savani, te na dan obilježavanja 4. srpnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara