Alabama tuži američku vladu zbog razmještanja izbjeglica iz Sirije

Alabama tuži američku vladu zbog razmještanja izbjeglica iz Sirije

Ilustracija: FAH

DUŽNOSNICI savezne države Alabame tužili su američku vladu zbog zabrinutosti razmještajem izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja u ovu južnjačku državu, rekao je guverner.

Tužba podignuta pred saveznim sudom u sjevernom okrugu Alabame tvrdi da Obamina administracija nije osigurala dužnosnicima ove države dovoljno informacija o izbjeglicama koje bi trebale biti naseljene u ovu državu.

Guverner Robert Bentley, republikanac, nastoji zabraniti ulazak sirijskih izbjeglica u ovu državu nakon pariških napada 13. studenoga za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bentley je rekao kako Bijela kuća nije odgovorila na tri njegova pisma u kojima traži informacije o izbjeglicama predviđenim za Alabamu prema američkom zakonu o izbjeglicama iz 1980.

"Postupak i način na koji Obamina administracija i savezna vlada provode program prijama izbjeglica upadljivo isključuju savezne države", rekao je u priopćenju.

Tužba u kojoj su navedeni čelnici više saveznih agencija traži od suda da presudi da vlada mora pružiti informacije o svakom izbjeglici, među ostalim i zdravstvenu povijest te da  zajamči kako oni ne predstavljaju sigurnosnu opasnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara