ALBANSKA ORUŽANA FRAKCIJA I U CRNOJ GORI?

Na internetu se pojavila do sada nepoznata albanska skupina iz Crne Gore pod imenom "Nacionalna armija Crne Gore" koja je u svom proglasu za javnost upozorila da će, bude li eksperimentiralo sa sudbinom Albanaca u Crnoj Gori, poduzeti gerilske akcije protiv vitalnih objekata u Crnoj Gori. L

Prištinski dnevnik na albanskom "Koha Ditore" piše u nedjelju kako Nacionalna armija Crne Gore traži rješenje albanskog pitanja, ali i da albanski političari u Crnoj Gori o toj skupini ništa ne znaju niti joj pridaju neko značenje.

U svom proglasu objavljenom na internetu koji, kako komentira kosovski dnevnik, nalikuje stranicama što su ih koristili Albanci Preševa, Kosova i Makedonije, ta nova organizacija ističe da je albanska zajednica u Crnoj Gori i državnoj zajednici SiCG diskriminirana.

Na internet stranici Nacionalne armije Crne Gore ne navodi se tko je autor ni tko je na čelu ove organizacije a niti gdje je njeno sjedište.

"Glavni stožer Nacionalne armije Crne Gore drži da su Albanci dovedeni na razinu cigana u preambuli Ustavne povelje 'pseudodržave' Srbije i Crne Gore stvorene na prostorima koji su albanski", kaže se u proglasu skupine i ističe da Albanci ne traže promjenu granica silom, ali inzistiraju na svojim pravima odnosno traže da se politički slobodno izjasne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina također izražava nezadovoljstvo načinom na koji albanske stranke u Crnoj Gori zastupaju interese albanske zajednice, zamjerajući im servilnost na štetu interesa Albanaca.

Nastavi li se potcjenivanje Albanaca, Nacionalna armija Crne Gore u proglasu prijeti "gerilskim akcijama protiv objeketa i strateških interesa srbo-crnogorske pseudodržave".(Hina) bb sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara