Aleksu Bjeliša za rektora kandidiralo i Vijeće prirodoslovnoga područja

VIJEĆE prirodoslovnoga područja zagrebačkoga Sveučilišta na današnjoj je sjednici tajnim glasovanjem izabralo Aleksu Bjeliša, sadašnjega prorektora za znanost i razvoj Sveučilišta, kao za kandidata za rektora zagrebačkog Sveučilišta.

Aleksu Bjeliša, kao kandidata za rektora, prošloga je petka izabralo i Vijeće tehničkoga područja, pa je tako on sada kandidat dvaju od šest vijeća područja.

Do sada su za rektora zagrebačkog Sveučilišta poznata četiri kandidata.

To su Jasmina Lukač Havranek - dekanica Agronomskoga fakulteta koju je predložilo Vijeće biotehničkoga područja, Vjekoslav Jerolimov - sadašnji prorektor za nastavu i studente Sveučilišta i kandidat Vijeća biomedicinskoga područja te Ivan Lovrinović - dekan Ekonomskoga fakulteta kojega je za kandidata izabralo Vijeće društveno-humanističkoga područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svoga kandidata za rektora nije izabralo jedino Vijeće umjetničkoga područja.

Predsjednici vijeća područja trebaju do 31. siječnja predati Izbornom povjerenstvu za izbor rektora zapečaćene omotnice s imenima kandidata za rektora.

Zadnji dan siječnja je i rok do kada Izbornome povjerenstvu svoje odluke o kandidatima trebaju predati znanstveno-nastavne i umjetničke sastavnice, odnosno fakulteti i umjetničke akademije.

Jer, u skladu s Uputama za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu, prijedlog može dati jedno ili više vijeća područja ili najmanje tri fakulteta i tri umjetničke akademije

Izborno će povjerenstvo pak na sjednici 3. veljače pregledati pristigle prijedloge i utvrditi koji od njih ispunjavaju Zakonom i Statutom Sveučilišta propisane uvjete, a do 7. veljače na web stranicama Sveučilišta objaviti službenu listu predloženika te njihove programe rada i stručne životopise

Na zajedničkoj sjednici Senata i vijeća područja, koja će se održati u razdoblju između 20. i 24. veljače ove godine, predloženici će predstaviti svoje programe rada, a na zajedničkoj sjednici istih sveučilišnih tijela, koja će se održati između 27. veljače i 11. ožujka, provest će se izbor rektora zagrebačkog Sveučilišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara