Algebra predstavila Project Management Akademiju

Algebra predstavila Project Management Akademiju

PREDSTAVLJANJEM novog edukacijskog programa, Project Management Akademije, zagrebačko Učilište Algebra započelo je sa školovanjem kvalitetnog kadra za upravljanje projektima.

U suradnji sa tvrtkom Primakon (www.primakon.com) i Hrvatskom udrugom za upravljanje projektima (www.capm.hr), u Učilištu Algebra će se od lipnja održavati Project Management Akademija čiji će se polaznici osposobljavati da postanu certificirani voditelji projekata.

Program će se sastojati od tri cjeline, koje će dodatno sadržavati određeni broj modula. Prva cjelina sadržava osnovne tehnike upravljanja projektima i ujedno je minimalni uvjet za pristupanje certifikaciji pri HUUP/IPMA (Hrvatska Udruga za Upravljanje Projektima i International Project Management Association). Druga cjelina se sastoji od četiri modula a to su dodatni moduli koje polaznik odabire prema vlastitom interesu te može pohađati bilo koji ili pak sve module.

Posljednja cjelina sadržava specijalizirane module po područjima sa relevantnim primjerima iz prakse. Ovi programi se kreiraju u skladu sa zahtjevima polaznika, a modul traje dva dana. Dostupni su moduli za upravljanje projektima u IT i razvojnim projektima te modul za upravljanje velikim investicijskim projektima.

Na predstavljanju programa su govorili prof.dr.sc. Vladimir Skendrović - predsjednik HUUP-a (Hrvatske udruge za upravljanje projektima), prof.dr.sc. Mladen Radujković, potpredsjednik HUUP-a, mr.sc. Davor Delić - član predsjedništva HUUP-a te Hrvoje Balen - član Uprave Algebre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokretanjem Project Management Akademije omogućiti ćemo svim zaposlenicima koji rade na projektima da se kvalitetno školuju i certificiraju, a poslodavcima da smanje troškove i birokraciju te moderniziraju način vođenja projekata u tvrtkama", istaknuo je Hrvoje Balen, član Uprave Algebre, predstavljajući novi edukacijski program.

Upravljati projektima se u modernom smislu počelo već šezdesetih godina prošlog stoljeća, no njegovi korijeni sežu u 19. stoljeće. Jedan od prvih modernih projekata u kojima se sustavno koristio Project Management je američki svemirski program. Kvalitetno upravljanje projektima nužno je za svaku organizaciju koja želi smanjiti troškove i birokraciju te kreirati tim stručnjaka koji će donositi rezultate u tvrtki. Tome u prilog ide i podatak da se više od 35 posto projekata uguši u birokratiziranim administracijskim postupcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara