Ali Agca po izlasku iz zatvora ide u tursku vojsku

Ali Agca po izlasku iz zatvora ide u tursku vojsku
MEHMET ALI AGCA, čovjek koji je 1981. godine pokušao atentat na papu Ivana Pavla II., bit će u četvrtak pušten iz turskog zatvora nakon odsluženja kazne, no vojska će ga odmah potražiti jer nije odslužio vojni rok, objavio je u srijedu njegov odvjetnik.

Agca je za pokušaj atentata odležao 19 godina u talijanskom zatvoru, a 2000. godine prebačen je u turski zatvor u Istanbulu na odsluženje druge kazne zbog pljačke i ubojstva.

"Sutra ujutro otići ću u zatvor po Agcu", rekao je odvjetnik Mustafa Demirbag. "Nakon završetka pravne procedure, otići ću s njim u ured za obranu", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novom turskom zakonu, njegova kazna odslužena u Italiji oduzet će se od 25-godišnjeg zatvora koliko je dobio u Turskoj za ubojstvo urednika liberalnih novina 1979. godine.

Agca (48) pobjegao je iz turskog zatvora nedugo nakon tog ubojstva, a pretpostavlja se da su mu u tome pomogli desničari u turskim sigurnosnim službama.

Kao što je dobro poznato svim turskim mladićima, nije nimalo lako izbjeći vojnu obvezu. Svaki od njih mora provesti 15 mjeseci u vojsci, a izuzeci su mogući samo kada su u pitanju studenti i Turci koji žive izvan domovine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara