Ali Hamnei: Prosvjedi nisu usmjereni protiv kršćana

PROSVJEDI muslimana zbog karikatura proroka Muhameda nisu usmjereni protiv kršćana, rekao je u utorak iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei.

"Gnjev (među muslimanima) opravdan je, čak i svet. Ali on nije usmjeren protiv kršćana svijeta, već protiv dijaboličnih ruku upletenih u tu dijaboličnu stvar", rekao je Hamnei čije se ocjene smatraju presudnim u svim državnim pitanjima.

Ajatolah je spor oko karikatura nazvao "cionističkom urotom kako bi se stvorila napetost između muslimana i kršćana", sve u skladu s riječima američkoga predsjednika Georgea Busha koji se služio križarskom terminologijom nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako to da se sloboda izražavanja ne poštuje u slučaju nijekanja ili samo dovođenja u sumnju sage o Holokaustu, a europski čelnici istu tu slobodu izražavanja brane iako vrijeđa više od milijardu i pol muslimana diljem svijeta", pita se Hamnei.

Vodeći iranski dnevnik Hamshahri, u vlasništvu teheranske općine, koji je dvije godine vodio sadašnji iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad dok je bio gradonačelnik glavnoga grada, kani odgovoriti na karikature Muhameda međunarodnim natječajem za najbolju karikaturu o Holokaustu.

Pobjednika očekuje zlatnik vrijedan 120 eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara