Altenburg impresioniran predanošću RH u provedbi reformi vojske

POMOĆNIK glavnog tajnika NATO-a za politička pitanja Guenther Altenburg rekao je da je NATO impresioniran predanošću Hrvatske u provedbi reformi oružanih snaga, te je naglasio da je Sjevernoatlantski savez spreman pomoći Zagrebu u procesu približavanja.

Altenburg je to izjavio u Zagrebu nakon razgovora s hrvatskom ministricom obrane Željkom Antunović, s kojom se sastao u sklopu svog posjeta Hrvatskoj na čelu procjeniteljskog izaslanstva NATO-a. Na sastanku je sudjelovao i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Josip Lucić.

´Postoje veliki izazovi, puno posla treba napraviti, ali vrlo smo zadovoljni ozbiljnošću posla koji se provodi´, kazao je Altenburg novinarima nakon sastanka.

´Vrlo smo impresionirani energičnim politikom koju provodi hrvatska Vlada i osobito ministarstvo obrane u postizanju dva strateška hrvatska cilja, ulaska u NATO i EU. Impresionirani smo predanošću Vlade, te temeljitom analizom problema koje treba riješiti´, dodao je Altenburg.

On je ipak rekao da ´sve to neće biti lako postići´.

´Ali mi smo spremni pomoći Hrvatskoj na njezinu putu prema NATO-u ... mislim da svi u Savezu priznaju napore koji su već poduzeti i ohrabruju Hrvatsku da nastavi istim putem´, naglasio je Altenburg.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antunović je rekla da je pomoćnika glavnog tajnika NATO-a za politička pitanja upoznala s reformskim procesima koji su u tijeku, te s mjerama koje će biti uskoro poduzete.

´Iznijela sam naša viđenja, naše planove, korake koje smo poduzeli i one koje ćemo poduzeti, naglašavajući ... naše glavne probleme na tom putu, barijere koje smo si na neki način sami postavili´, rekla je ministrica obrane.

´Pokušala sam reći gospodinu Altenburgu da te barijere prepoznajemo i da smo ih spremni otkloniti, onoliko koliko sami umijemo snažno motivirani i odlučni u tome´, naglasila je Antunović.

´Pri tome tražimo i očekujemo ... sugestije i pomoć u područjima u kojima možda nismo dovoljno jaki´, rekla je Antunović.

´U tom smislu dobili smo potporu, izraženo je povjerenje prema onome što činimo, te smo dobili obećanje da ćemo dobiti i pomoć kad god ju zatražimo´, rekla je Antunović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara