Alžir: Elitne alžirske trupe krenule u potragu za taocima

ELITNE alžirske trupe krenule su u četvrtak u potragu za 15 europskih turista koji su još uvijek u rukama pripadnika "druge skupine terorista" Salafističke skupine za propovijed i borbu (GPSC) koji su ih oteli, izvijestili su službeni izvori.

Prva skupina od 17 turista - 10 Austrijanaca, šest Nijemaca i jedan Šveđanin - oslobođena je u utorak u akciji alžirske vojske. Vojni izvori i alžirski tisak navode kako su preostalih 10 Nijemaca, četiri Švicarca i jedan Nizozemac zatočeni u spiljama na jugu zemlje.

Vlasti strahuju da bi vijest o spašavanju 17 turista u utorak mogla negativno utjecati na dalji tijek akcije. U toj je akciji poginuo jedan alžirski vojnik, a dvojica su ozlijeđena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela teroristička akcija koja je u početku bila dobro organizirana, u posljednje se vrijeme raslojila, pa je moguće da druga skupina terorista GPSC-a nije više ni sa kim u kontaktu", izvijestili su diplomatski izvori.

Otmičari u zamjenu za taoce traže novac. Alžirska vojska još nije krenula u akciju na drugo sklonište otmičara, za koje se vjeruje da se nalazi na jugu zemlje. To je područje nepristupačnije zbog labirinta spilja i teškog planinskog terena. Vlasti vjeruju da su članovi GSPC-a, koji ranije nisu imali običaj otimati turiste, povezani s terorističkom mrežom Al-Qaidom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara