Američka državna odvjetnica neće podići optužnicu protiv Clinton

Američka državna odvjetnica neće podići optužnicu protiv Clinton

Foto: Hina

AMERIČKA glavna državna odvjetnica Loretta Lynch rekla je da je prihvatila preporuke FBI-a da ne treba podizati optužnicu u istrazi protiv demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton zbog korištenja privatne elektroničke pošte dok je bila državna tajnica.

"Primila sam i prihvatila sam njihovu jednoglasnu preporuku da se zatvori istraga koja je bila temeljita i trajala je godinu dana te da se ne podiže optužnica ni protiv jedne osobe obuhvaćene tom istragom", rekla je Lynch.

Direktor FBI-a James Comey izjavio je u utorak da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektroničku poštu i da je najmanje 110 e-mailova sadržavalo povjerljive podatke. No, FBI je zaključio da "nijedan razuman tužitelj" ne bi podigao optužnicu protiv Clinton, demokratske kandidatkinje na skorim predsjedničkim izborima u SAD-u. FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila državna tajnica (2009.-2013.) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istraga je mjesecima opterećivala njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome.

Predsjednik američkog Predstavničkog doma, republikanac Paul Ryan, izjavio je u srijedu kako se čini da je Clinton imala povlašteni tretman FBI-a.

Na pitanje bi li trebao biti imenovan posebni tužitelj da istraži taj slučaj, Ryan je odgovorio da Predstavnički dom ne isključuje nijednu opciju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara