Američka košarkašica: Ne želim da moćnici misle da mogu biti zaštićeni

AMERIČKA košarkašica Ilisha Jarrett ipak je došla u Gospić dati svoj iskaz. Rekla je kako joj je u tom gradu bilo lijepo, kako su ljudi gostoljubivi, ali i kako je shvatila da mora o svemu progovoriti jer bi se nešto slično moglo dogoditi nekoj drugoj ženi.

Dodala je kako je, do događaja u hotelu, atmosfera u klubu bila odlična. Zna da je to djelo jednog pojedinca pa zato želi da taj pojedinac za to i odgovara.

Novinari Novog lista razgovarali su s košarkašicom u jednoj riječkoj medicinskoj ustanovi gdje je došla na dodatni kontrolni pregled koji je trebao pokazati posljedice navodnog teškog napada u Gospiću.

"Unatoč tome što mi je strašno ponovo o tome govoriti, moram sve reći jer budem li šutjela, dogodit će se to sutra nekom drugom. Samo zato sam ovdje i želim svjedočiti u Gospiću, bez obzira na to što ću se ponovo morati suočiti s tom osobom i svime što sam preživjela. Međutim, to nije razlog da šutim" – rekla je dodavši kako to čini zbog sebe, ali i svih drugih žena kojima bi se nešto takvo moglo dogoditi.

Nakon događaja u Gospiću Ilisha Jarrett se nalazi u Italiji, ne igra jer je još uvijek pod šokom zbog svega što se dogodilo. "Točno je da nisam željela doći u Gospić jer se još uvijek bojim. Bojim se osobe koja me napala, ne znam tko je on, u što je uključen, što je sve u stanju učiniti. Ono što sam doživjela i što se događa ne ukazuje ni na što dobro i zato se bojim" – dodala je.

Opovrgnula je tvrdnje da je sve izmislila kako bi prekinula ugovor s klubom i otišla igrati negdje drugdje. Smatra da su takve tvrdnje glupost jer je sezona ionako bila pri kraju, a ona je htjela i dalje ostati u Gospiću.

"Ne želim da se bilo tko tako ponaša prema ženama samo zato što smo žene i što smo ponekad fizički slabije ili zato što su oni nekakvi moćnici pa misle da mogu biti zaštićeni" – dodala je na kraju.

Redakcija Novog lista je dan prije dolaska košarkašice primila poziv osobe koja se predstavila kao osumnjičeni Joso Mraović optuživši urednika kako oni jedini još nisu shvatili što se u Gospiću dogodilo i tko je u cijelom slučaju žrtva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara